Friss topikok

"Május első vasárnapja, édesanyák ünnepe..."

2012.05.05. 16:25 SKNiki

Tisztán emlékszem, hogy alsó tagozatban, ez volt az én sorom az anyák napi ünnepségen......

Anyának lenni a világ legcsodálatosabb dolga. Mielőtt megszületett a kislányunk, az utolsó hetekben teljesen kétségbe voltam esve, hogy "úúúúristen mindjárt itt lesz valaki, akiért egész életemben felelősséggel fogok tartozni...."...aztán megszületett, és tényleg a legnagyobb felelősség az életben. De ha semmi "nagy" dolgot nem is csinálok már az életben, már akkor is érdemes volt megszületni és élni, miatta. Ő a legnagyobb kincs.

Amióta ő van, még különlegesebb az anyák napja, és nagyon remélem, hogy kapok egy nagy cuppanós puszát holnap...

Sütöttünk ma süteményt, a kis kuktámmal. A nagymamám régi szakácskönyvéből. ( olyan jó régi illata van a lapoknak...)

Az anyai nagymamám nagyon szeretett sütni és nagyon finomakat is tudott sütni. Szeretném azt hinni, hogy örököltem valamicske tehetséget Tőle.

Ezért ma, próbaként sütöttünk meggyes pitét, amit Ő mindig csinált és imádta az egész család. Talán emiatt a süti miatt szeretem a meggyet...visszahozza az emlékeket.

Íme a recept:

"hozzávalók: 14dkg vaj, 14 dkg porcukor, 6 tojás, 14 dkg darás liszt, 1/2 citrom leve és héja, kb. 1/2 kg meggy, dióbél vagy mandula, vaj a kikenéshez.

A vajat, a porcukrot meg a tojássárgáját habosra keverjük, citromhéjjal meg citromlével ízesítjük, majd hozzákeverjük a lisztet és a keményre felvert tojáshabot. Kikent tepsire öntjük a tetejére meggyet rakunk, és vagdalt diót vagy mandulát szórunk. Bemelegített sütőben, nem túl hirtelen megsütjük. A tetejét beszórjuk porcukorral." -Schiller: Mindenki szakácskönyve c.

Hát, ami a receptet illeti; sima egyszerű finomlisztet használtunk. Citromunk hát az nem volt itthon, annak ellenére, hogy a kávézóban legalább 10kg citrom van, a limonádéhoz. Meggyünk van rengeteg lefagyasztva, amit az anyukám magozott ki még tavaly nyáron. (hála érte:)

És "Bemelegített sütőben, nem túl hirtelen megsütjük."- na ez sokat segített!, 180 fokra előmelegítettem a sütőt és 23-25 percig sütöttem.

Holnap még sütünk a nagymamáknak és a dédimamának is.....

Legyen szép hétvégétek!

Niki és Mimi

Szólj hozzá!

Címkék: napja anyák sütemény meggyes pite

A bejegyzés trackback címe:

https://pottyosbogrekavezo.blog.hu/api/trackback/id/tr404490255

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása