Friss topikok

Hová lett a kávézó?

2013.03.16. 15:44 SKNiki


A kávézó "gyermeke" lett, a Pöttyös Bögre Édesség, de sajnos a facebook szabályzata szerint, az fb oldal címe már nem változtatható meg. Ezért olvashatjátok még mindig a Pöttyös Bögre Kávézó-t névként.

A kávézó január óta már nem üzemel, a tortákat és süteményeket megrendelésre készítjük. Szeretettel várjuk a Te megrendelésedet is. Szeretettel várunk az új blogon, a facebook oldalunkon és hamarosan elindul a weblapunk is.

Pöttyös Bögre Édesség | Édességek vajjal és szeretettel.

email: info@pottyosbogreedesseg.hu

telefon: 70 535-1906

Szólj hozzá!

2012.09.14. 08:41 SKNiki

Szólj hozzá!

A Pöttyös Piknik után. Köszönjük. Köszönjük. Köszönjük.

2012.07.25. 13:41 SKNiki

b2895a96-44a3-490d-9fed-39af76c9b53a.jpgA Piknik óta már eltelt egy kis idő......

Mondhatnám, hogy szerintünk jól sikerült és pont.:) Az idő a kedvünkre tett, sőt még napozási lehetőség is volt, bár be kell vallanom eléggé meglepődtem, mikor 1 óra pult mögötti lét utána kicsit kiszaladtam szétnézni és a Piknik átrendeződött. De nincs ezzel semmi baj, nagyon sütött a nap és az alkotók az árnyékba menekültek...most meg bárcsak megint úgy sütne.:)

De nagyon sok embernek tartozunk köszönettel, először is a sok tehetséges alkotónak, aki megtisztelt minket a bizalmával és eljött az első Pöttyös Piknikre, akár más városból is utazott a kedvünkért. Olyan sok szép dolog volt nálatok....pedig tutira a felét sem volt időm látni.

Köszönet Kocsis Noéminek, aki egyébként is Pöttyös Bögrébe járó anyuka és lelkesen írt rólunk, a Fejér megyei hírlapban, háromszor is.

Köszönet Marcinak, aki csinált nekünk külön erre az alkalomra egy Pöttyös Mixet, hogy egész nap kellemes zenei aláfestés mellett piknikezhessünk.

Köszönet a kedves szomszédoknak is, akik velünk élvezték a Pikniket.

Köszönjük a Te rajzolsz én varrok csapatának , hogy egész nap kreatívkodtak a gyerekekkel  és  a szuper játszóteraszt is a Hétpettyes Játékboltnak.

Hálásak vagyunk Ungváry W. Renátának és Vida Áginak is aki eljött hozzánk beszélgetni.

És persze köszönjük mindenkinek, aki eljött, mert nagyon sokan voltatok.

És végül de nem utolsó sorban, nagyon hálásak vagyunk Brájer Éva alpolgármester asszonynak és Cser-Palkovics András polgármester úrnak, akik támogatták az eseményt.

Íme néhány kép, Orsinak hála, akinek egyszer eszébe jutott körbeszaladni és fotózni.IMG_1987.JPGIMG_2002.JPGIMG_2003.JPGIMG_1991.JPGIMG_1990.JPGIMG_1988.JPGIMG_2001.JPGIMG_1992.JPGIMG_1996.JPGIMG_1997.JPGIMG_1993.JPGIMG_1995.JPGIMG_1994.JPGIMG_1999.JPGIMG_1998.JPGIMG_2013.JPGIMG_2014.JPGIMG_2017.JPGIMG_2011.JPGIMG_2005.JPGIMG_2007.JPGIMG_2008.JPGIMG_2018.JPGIMG_2019.JPG

IMG_2023.JPGIMG_2026.JPGIMG_2032.JPGIMG_2022.JPGIMG_2033.JPGIMG_2034.JPGIMG_2025.JPGIMG_2030.JPGIMG_2029.JPGIMG_2027.JPG

És, hogy mikor lesz a következő? ez nagyon sok mindenen múlik....de legyen?:)

Szólj hozzá!

Címkék: Pöttyös Piknik Székesfehérvár

2012. július 14. Pöttyös Piknik- Mini interjú 19. Bodzsár Nóra ( Tündérműhely)

2012.07.12. 21:29 SKNiki


PB: Mikor kezdtél el foglalkozni ékszerkészítéssel és miért?

Nóri: A Tündér Műhely tulajdonképpen az én egyszemélyes kis vállalkozásom. Ősszel lesz három éve, hogy a kézműves ékszerek irányába fordult az érdeklődésem, az egységes arculat pedig 2011 elején született meg.

Ékszereket készítek, elsősorban süthető gyurmából, illetve textillel bevont gombok felhasználásával.
Egyediségre és változatosságra törekszem, hogy minden stílusban, minden korosztály megtalálhassa a hozzá illő darabokat a munkáim között. Gyermekek számára készült, hétköznapi kiegészítőként, illetve alkalmi, elegánsabb viselethez illő ékszereket egyaránt lehet találni a kínálatomban.

nori1.JPG

PB: Kedvenc munkád?

Nóri: A gyurmából készült ékszerek egyedisége a szabadkezi formázásban rejlik számomra, a gombékszerek különlegességét pedig a szebbnél szebb anyagok adják meg.

Személy szerint hozzám a romantikus, visszafogottabb nőies vonal áll közelebb, de olykor éppen a különösebb vagy éppen különc darabok a kedvenceim, amikre az emberek mosolyogva rácsodálkoznak.

nori2.JPG

Elérhetőségek:

blog: www.tundermuhely.wordpress.com

facebook oldal: ITT

Szólj hozzá!

Címkék: pöttyös bögre pöttyös bögre kávézó Pöttyös Piknik Székesfehérvár tündérműhely

2012. július 14. Pöttyös Piknik- Mini interjú 18. Árvai-Mórocz Ágnes ( CsipkeDesign)

2012.07.10. 21:12 SKNiki

562088_336166106441448_521214117_n.jpgPB: Mi az a három szó, amivel jellemeznéd a munkátokat? Miket készítetek?

Ági: Három szó, amivel jellemeznénk magunkat: design, praktikum, harmónia.


PB: Mikor kezdtetek el foglalkozni a CsipkeDesign-val és miért?

Ági: A Férjemmel, Misivel már a CsipkeDesign megalakulását megelőzően is együtt dolgoztunk. Ő a Kreatív, én pedig aki mindezt eladja.
A CsipkeDesign.hu ötlete az esküvőnk kapcsán merült fel, amikor az akkor még újdonságnak számító cupcake toronyhoz kerestem cupcake kosárkákat, viszont egész Európában nem akadtam nyomára.
Így a Férjem felvetette, hogy ha ennyire nincs, akkor jó ötlet lenne gyártani. Már csak egy lézervágó gép kellett és Misi ügyes keze, ami nyomán megszülettek a termékeink. Először csak cupcake kosárkák, aztán a lézer lehetőségeit felismerve sok minden más a meghívóktól, a díszdobozokon át egészen a plexi cupcake állványig.

Ma már sok egyedi megrendelést is ki tudunk elégíteni, legutóbb például a Babahami-nak terveztünk és készítettünk bemutató állványt a fogzáskönnyítő ékszerekhez.


PB: Kedvenc munkátok?

Ági: Kedvenc munkám? Mindig éppen az aktuális:-). Minden darabban maximálisan benne vagyunk mi is...A következő kedvenc valószínűleg a születendő Trónörökösünknek tervezett és fából kivágott színes barik lesznek, amik a szobáját ékesítik majd:-)

hokristaly_muffinpapir-2-500x500.jpgkalocsa_ultetokartya-01-225x225.jpgfrezia_poharalatet-01-225x225.jpg

elérhetőség: ITT

Facebook oldal: ITT

Szólj hozzá!

Címkék: pöttyös bögre kávézó Pöttyös Piknik Székesfehérvár CsipkeDesign.hu

2012. július 14. Pöttyös Piknik- Mini interjú 17. Manner Zsuzsa

2012.07.10. 20:59 SKNiki

PB: Mi az a három szó, amivel jellemeznéd a munkádat? Miket készítesz?

Zsuzsa: Legszívesebben papírból és textilből dolgozom. Az olyan tárgyakat szeretem, amik mozognak. Az ú.n. beszélő képeim textilből készülnek oly módon, hogy alul két madzaggal mozgatni lehet a szájukat és olyan, mintha beszélnének. Csináltam olyat is, ahol Borsószem királykisasszony próbál aludni a sok egymásra halmozott párnán és nyugtalansága kifejezéseként a lábujjait lehet mozgatni a madzagok segítségével. Azt hiszem ez a kedvencem. Foglalkozom tölcsérbábbal is, ilyenekből vittem a Hiemer-ház Játékmúzeumába is. Ujjbábjaimnak az az újdonsága, hogy egy-egy mese szereplőit és a hozzá tartozó kellékeket is elkészítem és egy textilmappába rakom a mese szövegével együtt. Legújabban papírmasé tárgyakat (lovak, babák, bábok,stb.) készítek.Igyekszem olyasmit kitalálni, ami még nem volt, vagy legalább is más, mint amilyen eddig volt


PB: Mikor kezdtél el foglalkozni rajzolással és festéssel és miért?

Zsuzsa: Mindig is foglalkoztam rajzolással/festéssel, mintázással, különféle tárgyak készítésével, de a munkám miatt kevés időm volt rá. Néhány éve megállapítottak nálam egy autoimmun betegséget, azóta az időm kicsit több lett és ha jól vagyok szívesen csinálok ilyesmiket. Ki se bírnám nélküle!


PB: És még írj le bármit, amit szívesen elmondanál magadról……..

Zsuzsa: Néha inspirálódom mások munkáiból, mint bármiből, amivel találkozom, de azt szeretem az egészben, hogy új dolgokat találok ki és mindenki, aki látja és van egy kis érzéke az ilyesmihez, azt mondja: Wáu!

Szólj hozzá!

Címkék: gyermekbarát pöttyös bögre pöttyös bögre kávézó Pöttyös Piknik Székesfehérvár

2012. július 14. Pöttyös Piknik- " Te rajzolsz, én varrok...."

2012.07.10. 14:03 SKNiki

535521_113541422113623_2105269894_n.jpgTalán mindannyian emlékszünk még arra, hogy gyermekként micsoda fantasztikus lények éltek a képzeletünkben. Némelyikük az álmainkhoz szegődött társul, míg fantáziánk más kreatúrái a rajzainkat színesítették. Sokan tikon tán reménykedtünk benne, hogy egy napon ezek a képzeletbeli barátok életre kelnek, és magunkhoz szoríthatjuk azt, aki gyermeki lelkünk oly fontos támasza.

 A Te rajzolsz, én varrok kreatív alkotói elhatározták, hogy életre keltik ezeket az álmokat. Egy csapatnyi önkéntes jókedvcsináló, akik a szülők által beküldött gyermekrajzok alapján kézzel foghatóvá, magunkkal hurcolhatóvá, ölelhetővé varázsolják a gyermeki fantázia szülötteit.

 A kezdeményezéshez az alapot egy kanadai édesanya ötlete szolgáltatta, amit a magyar alkotók egy pályázat keretében valósítottak meg. Az arra fogékony szülők elküldhették gyermekeik remekműveit, melyekből – az eredeti tervek alapján - 10 a legnépszerűbb közösségi oldalon szavazással került kiválasztásra, 10 másikat pedig az alkotók maguk választottak volna ki. A felhívást azonban várakozáson felüli siker követte. A Te rajzolsz, én varrok postaládáját szívvel, lélekkel, kreativitással teli rajzok özönlötték el, ami újra és újra meglódította a jókedvcsinálók fantáziáját is. Mivel a fantasztikus művek közül jóformán lehetetlen volt választani, végül az eredetileg tervezett 20 helyett - pályázó és alkotó legnagyobb örömére - összesen 56 lény kezdte meg papíron kívüli életét.

 A megvalósításban részt vállalók nemcsak az apró részleteket, hangjegyorrot, kusza hajat, de a gyermekek által szavakban elmondhatatlan, ám rajzaikban annál plasztikusabban kifejezett érzéseit, gondolatait is igyekeztek textilbe önteni. Így öltött testet a színes cica, a hordóhasú angyallány, és – ami hitem szerint mondanivalójával minden szülőnek könnyeket csal a szemébe – az Apa öleli Jázmint. A készlények sorát elnézve senkiben sem lehet kétség afelől, hogy a gyermekek által igen magasra tett mércének az alkotók maradéktalanul megfeleltek.

A készlények ezután csomagokba kerültek, és útjukra keltek, hogy gyermeknapon megörvendeztessék kicsi gazdáikat. A szülők köszöneteképpen és a nagy munka méltó ellentételezéseként a Te rajzolsz, én varrok közösségi oldalán egymás után tűntek fel az örömtől sugárzó gyermekarcokat mutató fotók, videók. Az alkotók azonban nem csak abban voltak sikeresek, hogy mosolyt csaltak a nyertesek és szüleik arcára. Munkájuk egyik célja és egyben eredményeképpen egyre több szülő szánja rá magát, hogy két kezükkel keltsék életre gyermekeik képzeletbeli pajtásait, ezzel is életre szóló kísérőt, emléket biztosítva nekik. Hiszen gyermek és szülő közös teremtményével egyetlen boltban kapható figura sem ér fel. Hiszen „anyavarrta” barátoknak már születésük pillanatában múltjuk van, történetük van, lelkük van. Benne van minden, ami a figurák igazi értékét adja, de boltban semmi pénzért sem kapható: a gyerek kreativitása, anya szeretete, gondoskodása.

Ám az alkotók ennyivel nem érik be. Légy újra gyermek elnevezéssel az immár felnőtt, de gyermekkorát visszaidézni szándékozó pályázókat invitálják egy kis időutazásra. Az újabb projekt során a 25 év feletti korosztály még óvodásként, kisiskolásként készített és máig titkos fiókok alján, szülők kincsesládikójában megőrzött rajzainak megvalósítására vállalkoznak. Így végre a bennünk mélyen tán még élő egykori gyermek is magához szoríthatja az oly régen megálmodott képzeletbeli barátot!

 208909_353241448083071_688181984_n.jpg

Szerző:Tolnai Linda

Szólj hozzá!

2012. július 14. Pöttyös Piknik- Mini interjú 16. Meilinger Zita

2012.07.09. 21:40 SKNiki

PB: Mi az a három szó, amivel jellemeznéd a munkádat? Miket készítesz?
Zita: A Pöttyös Pikniken Buba baba, PORTZ, a medve és a róluk készült akril képek lesznek.
Vásott, huncut és oktondi mindkét figura. Ezekre és ehhez hasonló jelzőkre gondoltam már akkor is, amikor még csak papíron tervezgettem őket.

550623_371620602892550_1192953478_n.jpg

263539_185224468198832_1439498_n.jpg

PB: Mikor kezdtél el foglalkozni a varrással és a rajzolással és miért?
Zita: Kisebb-nagyobb intenzitással mindig jelen volt és van az életemben a rajz. Varrni gimnazista koromban kezdtem autodidakta módon. A figurák közül előbb a medvét, aztán pár hónappal később - amikor a medve már textilfigura formájában is létezett - a babát terveztem meg. Ez 2010 őszén volt. 


PB: Kedvenc munkád?
Zita: A textiljátékok közül az első medve és baba. Ezeket megtartottam magamnak.

PB: És még írj le bármit, amit szívesen elmondanál magadról……..
Zita: Valójában a textiljátékok csak második helyen vannak a munkámban. Elsősorban táskákat készítek, legszívesebben bőr-textil kombinációban, hímzett részletekkel. A motívumokat magam tervezem és hímzem.

Elérhetőség:
Facebook: https://www.facebook.com/pages/Meilinger-Zita/129378997116713
Blog: http://zitameilinger.blogspot.hu/
Etsy-bolt: http://www.etsy.com/shop/meilingerzita

Zita már többször tartott nálunk workshopot, mindig nagyon nagy sikerrel. A képeken át elcsíphettek kicsit a hangulatból: ITT és ITT

Szólj hozzá!

Címkék: mini interjú pöttyös bögre kávézó meilinger zita Pöttyös Piknik Székesfehérvár

2012. július 14. Pöttyös Piknik- Mini interjú 15. Horváth Szabina ( egyedi ajándék)

2012.07.09. 21:28 SKNiki

PB: Mi az a három szó, amivel jellemeznéd a munkádat? Miket készítesz?

Egyedi, személyre szóló és modern. A palettánkon megtalálható a kézzel festett porcelánoktól a gravírozott ajándékokon keresztül a kutyabilétákig mindenféle.

PB: Mikor kezdtél el foglalkozni…...( azzal, amit most csinálsz) és miért?

Komolyabban 2011 februárjától foglalkozunk az ajándékkészítéssel, azelőtt csak hobbi volt az egész. Sokkal jobb adni mint kapni, és az ajándékaink által mintha mi is kicsit részesei lennénk mások örömének. Emellett örömöt okoz az ajándékokba fektetett munka is.

PB:  Kedvenc munkád?

Leginkább a festett porcelánokat szeretem, viszont nehezen tudnék egy dolgot kiragadni közülük. Talán mindig az tetszik, amit utoljára festettem :)

557840_291739200898277_1048240529_n.jpg429614_267515613320636_637252098_n.jpg

facebook oldal: ITT

Szólj hozzá!

2012. július 14. Pöttyös Piknik- Mini interjú 7. Reichardt Jázmin

2012.07.09. 21:16 SKNiki

PB: Mi az a három szó, amivel jellemeznéd a munkádat? Miket készítesz?

Jázmin: Sütőgyurmából készítek ékszereket. Megpróbálom megvalósítani az ötleteimet és mások ötletét is.

33943_337465926323949_1419522617_n.jpg
PB: Mikor kezdtél el foglalkozni a sütőgyurmával és miért?

Jázmin: Szeremlei Csilllának láttam a munkáit facebookon és rájöttem, hogy minek venném meg az ékszereket boltban ha meg is tudom csinálni. Így megkaptam 17. születésnapomra az első gyurmáimat. A mamámnak megmutattam, hogy miket készítek és megmutatta hogy anyukám is csinált ilyeneket csak ő kitűzőket csinált. Így csöppentem ebbe a dologba bele :)


PB: Kedvenc munkád?
Jázmin: Mindegyik a kedvencem!! :D

Szólj hozzá!

Címkék: gyermekbarát családbarát emberbarát mini interjú pöttyös bögre pöttyös bögre kávézó finom hazai termékbarát Pöttyös Piknik Székesfehérvár

2012. július 14. Pöttyös Piknik- Mini interjú 13. Szabó Dorka

2012.07.09. 19:17 SKNiki

PB: Mi az a három szó, amivel jellemeznéd a munkádat? Miket készítesz?

Dorka: üveg,színek,vidámság...


PB: Mikor kezdtél el foglalkozni…...( azzal, amit most csinálsz) és miért?Szeretem a színeket és az üveg csillogását -e kettőt ötvözöm munkáimban!
Dorka: Saját ötleteim és terveim alapján készítek asztali lámpákat,vázákat ,órákat,faliképeket!

Az alkotás öröme miatt kezdtem el az üveggel foglalkozni,az egyedi tárgyak mindig is vonzottak idő kellett ,míg elhatároztam ,nem csak csodáló leszek,hanem alkotó!


PB: Kedvenc munkád?

Dorka: A legújabb minták a kedvesek az alkotónak,nekem is,azaz most egy mesés-hal a kedvencem!

új lámpák!halacska 126.JPGPB: És még írj le bármit, amit szívesen elmondanál....

Dorka: A kézműves vásároknak hangulata van a különbözőségek változatossága,bízom benne ez az izgalom lesz jellemző a Pöttyös Piknikre is!Gyertek el minél többen!

Szólj hozzá!

Címkék: mini interjú pöttyös bögre pöttyös bögre kávézó Pöttyös Piknik Székesfehérvár

2012. július 14. Pöttyös Piknik - Mini interjú 14. Steiner Lídia ( Lídia Steiner Illustrations)

2012.07.09. 14:28 SKNiki

PB: Mi az a három szó, amivel jellemeznéd a munkádat? Miket készítesz?

Lídia: Szeretetteli, gyermekkori pillanatok képei. A munkáimban a gyerekkor örömteli pillanatait igyekszem megragadni és megmutatni. Hétköznapi, szerethető, jellegzetes pillanatokat, amiket a gyerekek a jelen teljességében élnek meg, mi pedig hajlamosak vagyunk elfutni mellettük. Képeket festek, amikkel ezeket a pillanatokat illusztrálom, belőlük nyomatok, bögrék, kitűzők, mágnesek készülnek.

525903_335692163171333_944654546_n.jpg

531523_361957763878106_1881760514_n.jpg


PB: Mikor kezdtél el foglalkozni rajzolással és miért?

Lídia: Kb. amikor először ceruzát fogtam a kezembe, és mert örömet szerez. Évtizedekig csak barátoknak, ismerősöknek és a fióknak rajzoltam, aztán a terhesség alatt volt több időm rá, és kezdtem komolyan foglalkozni a gondolattal, hogy megmutatom kevésbé elfogult közönségnek is.


PB: Kedvenc munkád?

Lídia: A régebbiek közül a Türkiz a téren át, az önálló karakterek közül a cicás Dodó, a főzőcskéző és a szekrénypakoló kislány, de szeretem a legutóbbi Te rajzolsz, én varrok gyerekcsapatát is.

528363_359288624145020_1014417978_n.jpg

Elérhetőségek:

540426_334966813243868_1959302420_n.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: családbarát pöttyös bögre kávézó Pöttyös Piknik Székesfehérvár te rajzolsz én varrok Lídia Steiner Illustrations

2012. július 14. Pöttyös Piknik- Mini interjú 12. Tischler Angelika

2012.07.08. 08:11 SKNiki

PB: Mi az a három szó, amivel jellemeznéd a munkádat? Miket készítesz?

A három szó: újrahasznosítás, színes, különleges. Jellemző rám a gombhoz varrni a kabátot hozzáállás, vagyis nagyon nincs tervem mi fog kisülni az adott alapanyagból, egyszer csak elkezd a dolog alakulni, azzá válni, amivé szeretne :) Szeretek a padláson kutakodni, régi elfelejtett, nem használt holmik után, hogy új életre keljenek. Jellemzően ékszereket készítek, de néha sikerül saját magamat is meglepnem új ötletekkel.

100_8028.JPGPB: Mikor kezdtél el foglalkozni ékszerkészítéssel és miért?

Hollandiában éltem, és annyira unatkoztam, hogy elkezdtem alkotni. Nagy inspiráció volt  akkoriban az amsterdami kirakatok színes egyedi stílusa.

x.jpg
PB: Kedvenc munkád?

Az a nyaklánc, amit melltartóbetétből készítettem, az alapanyag furcsasága miatt.  Nekem szerencsére nem volt rá szükségem de tetszett a türkiz színe. Ripsz-ropsz átalakult virágokká, ami aztán egy nyaklánc része lett.

PB: És még írj le bármit, amit szívesen elmondanál magadról……..

Gyógynövényekkel, virágesszenciák készítésével is foglalkozom. Sokáig kellett keresnem a saját identitásomat, elégedetlen voltam mindennel, mire rájöttem hogy a lelki békémet pont ott találom meg, ahonnan próbáltam elmenekülni: a falusi élet egyszerűségében. A természet annyira jól van kitalálva, hogy mindenre megtaláljuk benne a választ. Annyira tökéletes, hogy most nem is találok már szavakat :)

Szólj hozzá!

Címkék: emberbarát pöttyös bögre pöttyös bögre kávézó Pöttyös Piknik Székesfehérvár

2012. július 14. Pöttyös Piknik- Mini interjú 11. Berghold Cili- Cilinder ékszer

2012.07.08. 07:58 SKNiki

PB: Mi az a három szó, amivel jellemeznéd a munkádat? Miket készítesz?


Cili: Rágógumi,paprika, gumicukor... :) Senki sem gondolná, hogy ezeket nem csak megenni lehet, hanem fülbevalóként is hordani! Persze megfelelő lekezelés után! Ezekhez hasonló furcsaságokból készítek fülbevalókat 5 éve.

385857_261510330585571_314484068_n.jpg


PB: Mikor kezdtél el foglalkozni ékszerkészítéssel és miért?

Cili: v5 éve, az ihletet egy söröskupak fülbevaló megpillantása adta. Eleinte csak fülbevaló gyűjteményemet egészítettem ki, később pedig Budapesten és Pécsen is árultam őket.


PB: Kedvenc munkád?

Cili: Kedvenc munkám a paprika fülbevaló. Laza és csinos öltözékhez is hordható, ami garantáltan megfűszerezi a hétköznapokat :)


430271_282233325179938_2054848830_n.jpg

facebook oldal: ITT

Szólj hozzá!

Címkék: emberbarát pöttyös bögre pöttyös bögre kávézó Pöttyös Piknik Székesfehérvár cilinder ékszer

2012. július 14. Pöttyös Piknik- Mini interjú 9. Rezsnyák Kriszta

2012.07.08. 07:46 SKNiki

PB: Mi az a három szó, amivel jellemeznéd a munkádat? Miket készítesz?
Kriszta: Harmónia, hagyománytisztelet, újrahasznosítás. A Piknikre sokféle dolgot hozok, képkeret, hímzés, pénztárca,  kulcstartó, a nyárvégi esküvőkhöz egy két kész gyűrűpárna, sőt még lehet, hogy lesz pár régi tárgy is .

PB: Mikor kezdtél el ezzel foglalkozni és miért?
Kriszta: Mindig szívesen alkottam, alkottunk közösen a férjemmel., akivel például együtt készítettük el minden bútorunkat.  Mikor gyerekeim kicsik voltak sok mindent készítettem varrtam, ami kellett, inget, sapkát, hátizsákot. Mikor családi házba költöztünk inkább a kertészkedésben, és a lakberendezésben éltem ki alkotási vágyamat., aztán pár éve a keresztszemezés terelt újból a varrás felé. Mivel azonban általában ritkán szoktam csak úgy hagyományosan készíteni valamit, a country hangulatú keresztszemes mintákat is molinóra hímeztem például.

IMG_1888 f.jpg

PB: Kedvenc munkád?
Kriszta: Újabban a népi minták keltették fel érdeklődésemet, de ahogy már említettem kicsit másként. Próbálom a népművészet igazi lényegét megragadni, a mintákkal sokszor csak inspirálódok, nem másolom őket, hanem formálom a magam ízlése szerint. Szívesen használom a farmeranyagot, ami a mai kor strapabíró vászna.

KulcstartóBf.jpg

És még írj le bármit, amit szívesen elmondanál magadról……..

Kriszta: Szeretem a hétköznapokban megnyilvánuló szépségeket, örömmel tud eltölteni egy-egy szép régi tárgy, egy színpárosítás, egy forma látványa is. Igyekszem ezeket munkáimban  is továbbadni.

Munkaként a családi vállalkozásunkban házakat építünk elfoglalt embereknek, de pihenésképpen is az otthonteremtéssel szeretek örömet okozni.

Szólj hozzá!

Címkék: pöttyös bögre kávézó Pöttyös Piknik Székesfehérvár otthonépítés szívvel lélekkel

2012. július 14. Pöttyös Piknik- Mini interjú 10. Babahami- Teething Bling

2012.07.08. 07:44 SKNiki

PB: Mi az a három szó, amivel jellemeznéd a Teething Blinget?

TB: Stílusos, praktikus, bababarát.

Legkisebb kis Babahami rajongó.jpg

PB: Mikor kezdtél el foglalkozni a Babahami Webáruházzal és miért?
TB: Beni fogzása révén jött az ötlet, hogy fogzáskönnyítő láncokkal kereskedjünk az interneten. Így őt nem kell magára hagynom, itthonról tudok mindent intézni. A Facebookos oldalunkon kialakult egy népes babás-mamás közösség, sok problémás kérdést oldottunk már meg közösen. Legnagyobb öröm pedig az, hogy vásárlóink nagy része visszatér hozzánk és mostanra már több száz kisbaba és számos kistestvér is Babahami lánccal fogzik. A sok pozitív visszajelzés pedig egész napra feltölt energiával, és ez a jókedv Benire is átragad.

PB: Kedvenc termék?

TB: Momentán éppen a Gyöngyház Teething Bling, mert zenebölcsibe, strandra és akár egy puccos esküvőre is  felvehetem, annyira univerzális. Beninek is bejön, főleg, ha éppen jön a foga. :)

 
Linkek:

Babahami logo.jpg

www.babahami.hu
www.facebook.com/babahami

Szólj hozzá!

Címkék: pöttyös bögre kávézó Pöttyös Piknik Székesfehérvár babahami

2012. július 14. Pöttyös Piknik- Mini interjú 8. Puskás Judit

2012.07.08. 07:44 SKNiki

PB: Mi az a három szó, amivel jellemeznéd a munkádat? Miket készítesz?

 
Judit: Szeretet, kreatívitás, egyediség
 
PB: Mikor kezdtél el foglalkozni a varrással és miért?
 
Judit: Másfél éve kezdtem el foglalkozni a textílbe álmodott csodákkal. Három kisgyermek édesanyja vagyok, és valami olyan dolgot kellett kitalálni ami mellett a gyerekekre is jut időm, ez volt a legkézenfekvőbb, mert varrónő és textílrajzolóként végeztem, és mindig is imádtam szépséges dolgokat megálmodni, és megvarrni.
 
PB: Kedvenc munkád?
 
Judit: A kedvenceim a táskák, mert ezek megtervezése, és elkészítése mindig izgalmas feladat számomra.
 
 
 

Fénykép0556.jpgFénykép0536.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: mini interjú pöttyös bögre pöttyös bögre kávézó finom hazai termékbarát Pöttyös Piknik Székesfehérvár

2012. július 14. Pöttyös Piknik- Mini interjú 6. Eisenberger Krisztina

2012.07.06. 06:13 SKNiki

PB: Mi az a három szó, amivel jellemeznéd a munkádat? Miket készítesz?
Krinyu: Színek, fények, képzelet. Az ember nem is gondolná, hogy üvegből mi mindent lehet alkotni!

DSC00627_edit0.jpgPB: Mikor kezdtél el foglalkozni a Tiffany-üvegezéssel és miért?
Krinyu:Régóta érdekelt már a technika. Mindig nagyon csodáltam a filmekben a nagy bejárati ajtók betéteit, innen indult a "szerelem". Valamivel több, mint 10 éve jelentkeztem egy hobby tiffany-tanfolyamra, ahol megmutatták az alap fogásokat, eszközöket, munkafolyamatokat, majd utána beszereztem a szükséges eszközöket, gépeket és elkezdtem otthon saját magam szórakoztatására apróbb dolgokat készíteni. Voltak hosszabb-rövidebb kihagyások a suli miatt, majd a munka-suli miatt, de sok barátom, ismerősöm otthonát színesítettem meg az üvegeimmel.

PB: Kedvenc munkád?
Krinyu: Hát....igazából a legtöbb munkámat szerettem, a legjobb érzés mikor tervezel, elkészíted és simogatja a lelked, mikor a végén ránézel. Az igazi kedvencem mégis egy kedves barátunk otthonába készített térelválasztó fal. 

térelválasztó.jpgPB: És amit szívesen elmondanál magadról....
Krinyu: Gyerekként mindig kézműves táborba jártam, nagyon szerettem, kipróbáltam mindenféle technikát a nemezeléstől, a gyertya öntésen keresztül a kerámiázásig. Külön kerámia szakkörre, rajz órákra jártam. Ezek a tevékenységek a középiskola kezdetével elmaradtak és jó ideig nem foglalkoztam velük. Végül rá kellett jönnöm az utóbbi években, hogy ezek mind hiányoznak a napjaimból, hogy kikapcsoljon. Sok biztatást, ötletet kaptam az utóbbi időkben, ez lesz első vásárom, már nagyon várom...

Szólj hozzá!

Címkék: gyermekbarát emberbarát pöttyös bögre kávézó Pöttyös Piknik Székesfehérvár tiffany üveg

2012. július 14. Pöttyös Piknik- Mini interjú 5. Futterer Juci (Jane & John Doe Family Brand)

2012.07.06. 05:58 SKNiki

PB: Mi az a három szó, amivel jellemeznéd a munkádat? Miket készítesz?

Virágok,Textil,Színek.Filcből,textilből,nemezből készítek ékszereket,játékokat.
PB: Mikor kezdtél el foglalkoznia a textíllel és miért?

Juci:  Ékszerkészítéssel 4-5éve foglalkozom kisebb nagyobb kihagyásokkal,de igazán komolyan 3éve kezdtem el.Azért kezdtem el ezzel foglalkozni,mert egyrészt mindig is szerettem a szép és egyedi kiegészítőket másrészt pedig mindig késztetést érzek,hogy valami kreatív dolgot csináljak:)
PB: Kedvenc munkád?

Juci: Kedvenc munkám mindig a legújabb darab amit készítettem.Most éppen a virágos filc karkötőket és nyakláncokat szeretem a legjobban.PB: És még írj le bármit, amit szívesen elmondanál magadról……..


Juci: A munkáimat megtalálhatjátok a Facebookon:: ITT és a webshopomon:ITT .

Vállalom egyedi ötletek kivitelezését is:)

Szólj hozzá!

Címkék: pöttyös bögre pöttyös bögre kávézó Pöttyös Piknik Székesfehérvár

2012. július 14. Pöttyös Piknik- Mini interjú 4. Szirbek Szilvia

2012.07.05. 09:52 SKNiki

PB: Mi az a három szó, amivel jellemeznéd a munkádat? Miket készítesz?

Szilvi: Színek, minták, egyedi tervezés...Textil ékszerek, játékok és falfestmények tervezésével foglalkozom. Minden alkotásom egyedi darab, nem készítek két egyformát.

Mesemadárka

PB: Mikor kezdtél el foglalkozni…...( azzal, amit most csinálsz) és miért?

Szilvi: A textilek világa régóta vonzott, egy ideig csak gyűjtögettem az anyagokat és kísérleteztem a varrással, hímzéssel. Komolyabban két éve kezdtem el tervezni és varrni. Kezdetben csak ékszereket készítettem. Később a textilek, a színes cérnák és a rajzolás szeretetének ötvözetéből születettek meg az első pöttyös uszonyos halak. Darinka egy olyan mesebeli hal, akinek különleges kalandokban van része.

A gyermekek szeretete és az alkotás meghatározó az életemben, így szerencsés vagyok, hiszen éppen azzal foglalkozom, amit szeretek.

PB: Kedvenc munkád?

Szilvi: Kedvenc alkotásom most a Menyasszony Darinka, amely egy kedves felkérés alkalmából született.PB: És még írj le bármit, amit szívesen elmondanál magadról……..

Szilvi: Rajz, vizuális kommunikáció, környezetkultúra szakos tanár vagyok. Hiszem, hogy minden gyermeknek szüksége van művészeti nevelésre, mert lelkük gazdagabbá válik általa.


Alkotásaimról blogot vezetek:mesemadarka.blogspot.com

Facebook oldal: ITT

Szólj hozzá!

2012. július 14. Pöttyös Piknik- Mini interjú 3. Válóczi Anikó ( naturalmente)

2012.07.05. 09:39 SKNiki

PB: Mi az a három szó, amivel jellemeznéd a munkádat? Miket készítesz?

Anikó: Természetesség, harmónia, egyszerűség...

naturalmente

Fő profilként "babapiskóta" angyalkákat, bábuskákat, babangyalkákat készítek gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt. Ezen kívül egyéb home-dekorációs termékek vannak a repertoáromban, melyek készítésekor szintén a fentebb leírt három szó lebeg a szemem előtt ...
PB: Mikor kezdtél el foglalkozni  ezekkel és miért?

Anikó: Nálunk a kézművesség generációk óta jelen van a családban. Gyerekként a nagymamám szövőszéke mellett ücsörögtem és figyeltem, milyen csodák születnek ott... édesanyám tányérokat pingált, hímzett, nekem varrt kislányruhákat... Ezek a dolgok hamar beleivódnak az emberbe, aztán később valamilyen úton-módon felszínre törnek. Esetemben így :))


PB: Kedvenc munkád?

Anikó: Kedvencem? Mindig az, amin éppen dolgozom... ez nem is igaz ... a babapiskóta angyalkák a kedvenceim, mert azok születését gyerkőcöm kedvenc desszertjének a majszolása ihlette... :))

Anikó munkáit itt találhatod meg:

http://valoczianiko.blogspot.com/
http://facebook.com/naturalmente.valoczi.aniko
http://valoczi.meska.hu/

Szólj hozzá!

Címkék: gyermekbarát családbarát naturalmente pöttyös bögre kávézó Pöttyös Piknik Székesfehérvár

2012. július 14. Pöttyös Piknik- Mini interjú 2. Kun Rita

2012.07.03. 08:53 SKNiki

Jöjjön Rita bemutakozása, aki a foglalkozásán környezettudatosság jegyében újságpapírral lehet majd dolgozni,   sodorni, tekerni,  tépnénk vágni...természetesen a szülők bevonásával.

561134_161138590687239_612920611_n.jpgPB: Mi az a három szó, amivel jellemeznéd a munkádat, a foglalkozásaidat? Miket készítesz?

Rita: Csupa közhely jut eszembe, számomra mégis sokat jelent. Munkámra jellemző az elfogadás, megértés, gondoskodás; foglalkozásokat úgy irányítom, hogy örömforrása legyen és helyt adjon a kreativitásnak; főként dekorációt és ajándékokat készítek ...a textil a kedvencem.


PB: Mikor kezdtél el ezzel foglalkozni és miért?

Rita:Tizenkét évesen kezdtem el varrni az általános iskolában gyakorlati órán ott szerettem meg. Azóta sok mindent készítettem, legtöbbet jelmezt, amikor a család jelmezkölcsönzéssel foglalkozott.


PB: Kedvenc munkád?


Rita: Két kedvencet említenék. Az egyik egy sündisznócska jelmez, a másik pedig a "Te rajzolsz én varrok" csoportban készült delfin, ami egy Balázs nevű gyermeknek készült ajándékba gyermeknapra.

535521_113541422113623_2105269894_n.jpgwilly.jpg

És még írj le bármit, amit szívesen elmondanál magadról……..


Rita: Fontos számomra a környezettudatosság, legtöbb munkám másodlagos felhasználással készül. Ezért viszek néhány ötletet a gyermekeknek és szüleiknek. Papírral próbálunk kreatívkodni :))

Rita facebook oldala: ITT

 Szólj hozzá!

Címkék: gyermekbarát családbarát pöttyös bögre kávézó Pöttyös Piknik Székesfehérvár te rajzolsz én varrok

2012. július 14. Pöttyös Piknik- Mini interjú 1. Bryell-el

2012.07.02. 11:15 SKNiki

Mostantól, minden nap bemutatunk egy - két alkotót, akikkel találkozhattok 2012. július 14-én, a Pöttyös Pikniken. Kezdjük a bemutatást Boda Gabriellával, aki dekupázsolt tárgyaival fog részt venni a Pikniken.

- PB:  Mi az a három szó, amivel jellemeznéd a munkádat? Miket készítesz?


- Gabryella: Varázslat, nyugalom, alkotás. Dekupázsolt tárgyakat, régiből újat, natúrból díszítettet

DSC02995.JPGDSC08859.JPGDSC02824.JPGedhjhbfd.png
bryellhobbi.blogspot.hu

- PB: Mikor kezdtél el foglalkozni a dekupázzsal és miért?

Gabryella: Mindig is kreatívkodtam, kötöttem, horgoltam, varrtam kislány korom óta. Nagyfiam születésekor kezdtem el készíteni dekupázsolt gipszképeket a szobájába, aztán visszatértem a varráshoz,majd kicsi fiam érkezésekor újra kezdtem a lakásdíszítést, és nem is hagytam abba. Autodidakta módon képeztem magam tovább, interneten, barátoktól, tanfolyamokon, hobby szinten.

2008-ban beneveztem egy dekupázs versenyre, ahol országos szinten több, mint 300 pályamunkából az én 25 literes díszített tejeskannámat ítélet a zsűri is a legszebbnek, a közönség is, valamint egy különdíjat is elnyertem vele.
Két éve felhagytam az irodai munkámmal és azóta a hobbimnak élek, vállalkozóként dekupázs foglalkozásokat tartok, és dísztárgyakat készítek.
http://bryell.gportal.hu/gindex.php?pg=18012028

- PB: Kedvenc munkád?

- Gabryella:Van jó pár, amit senkinek nem adok el, de talán a kifújt strucctojások a kedvenceim.

És amit szívesen elmondanál magadról……..

Két éve dolgozom Magyarország legnagyobb hobbi vegyszereket gyártó cégének is, kreatív tanácsadóként. Kapcsolatba kerültem Olaszország szintén legismertebb hobbi cégével is, ahol már többször jártam továbbképzésen is.

Gabi napközben foglalkozásokat is fog tartani! Erről hamarosan itt olvashattok még.

Szólj hozzá!

Címkék: gyermekbarát családbarát kézműves vásár pöttyös bögre kávézó bryell hobbi Pöttyös Piknik Székesfehérvár

A Nagy Pöttyös Kihívás...

2012.05.27. 07:13 SKNiki

Mert olyan nagyon sokan küldtök Nekünk képeket erről-arról, persze leginkább pöttyös dolgokról, ezért meghirdettük A NAGY PÖTTYÖS KIHÍVÁS-T! és szuper dolgokat küldtek be nagyon sokan.

Íme a nyertesek:

1. helyezett: Hallgató-Csík Ivett (dekor ABC)

És az őt követő legtöbb szavazatot kapók.készítette: Schneider Kata -Saját gyártmányú pöttyös táskák.

készítette: Deresné Schneider Judit- pöttyös gekko.készítette: WeAreFamily- pöttyös tolltartócskakészítette: Szeremlei Csilla -Egy pöttyös bögrényi habos kávé, keksszel és kávészemekkel a nyakba.


készítette: Horváth Szabina - Kézzel festett, kemencében égetett pöttyös bögre.


készítette:Bazsó Dóri -
Egy pöttyös Minnie fánk nyakbavaló süthető gyurmából.

készítette: Surányi Beatrix - a sütik

készítette: Fülöp Csilla - pöttyös nyaklánc

készítette: Tóth Lívia (Lív Ékszer) - A pöttyös túró rudi fülbevaló.

Gratulálunk...és folyt.köv.:)

Szólj hozzá!

Alap csokoládé kurzus, Szántó Tiborral.

2012.05.25. 12:13 SKNiki

Szántó Tibor, kézműves csokoládémesterről

A csokoládéval kapcsolatos, első meghatározó élménye Észak-Olaszországhoz kötődik. Az akkori munkája miatt olykor több hétre is odaköltözött, így sikerült elmélyednie a helyi gasztronómiai kultúrában. Ezen belül, ami a legjobban megfogta, az a csokoládé volt. Ott a gasztronómia nem csak fogalom, hanem a mindennapok szerves része. Amikor hazaért sokáig keresett hasonló minőségű csokoládét, de nem sikerült találnia.

A 2000-es évek elején még nem volt jellemző itthon az igazi kézműves csokoládé. Az olaszországi élmények hatására azonban elkezdett szakkönyveket vásárolni, és bejárta a környék csokoládékészítőit, így sikerült elsajátította az alapokat. A tanulás közben világossá vált számára, hogy szeret csokoládéval dolgozni, ezért komolyan kell foglalkoznia vele.

A vállalkozást 2006-ban alapította, az első csokoládék a 2007-es év elején készültek el. A folyamat közben rájött, hogy a csokoládékészítés, mint szakma nagyon összetett, és rengeteg tanulásra van szüksége ahhoz, hogy a legjobbak közé tartozzon.

Ezért az utóbbi években nagy hangsúlyt fektetett arra, hogy sok olyan helyre eljusson, ahol lehetősége nyílik a szakmai fejlődésre. Sikerült bejárnia Franciaország, Észak-Olaszország és Brüsszel különböző területeit, és a Belga Csokoládé Akadémián is tanult.
Ezek a tanulmányok nagyban segítették abban, hogy ma már európai minőségű csokoládékat készíthessen.

 

Szólj hozzá!

Címkék: szántó tibor csokoládé kurzus