Friss topikok

Pöttyös Bögre gyerekeskedés 1.

2012.04.26. 07:53 SKNiki

Kik tartanák a foglalkozásokat? A legtöbbjüket már személyesen is ismerem és közel állnak a szívemhez, mert nagyon tehetséges emberek, akik ugyanúgy harcolnak mindennap, mint én, hogy „meg tudjanak élni” az álmukból. De vannak olyanok is közöttük, akiket egyenlőre, csak a munkájukon keresztül ismerek, de már az is magáért beszél. Fontosnak tartom, hogy olyan foglalkozások legyenek nálunk, amik a gyerekek felé értéket közvetítenek, tanulhatnak belőle, a csoport munkán keresztül, a kicsik a nagyoktól, egymástól, a magyar hagyományokkal gazdagítva a nálunk töltött időt.

Meilinger Zita
Zita nagyon tehetséges, nagyon kedves és nagyon szerény. Szerintem azért ilyen csodálatosak a munkái, mert mosolyog rájuk készítés közben.
Kavicsokat fest majd a gyerekekkel és ezalatt az anyukáik megvarrhatják a kavicstartó szütyőt. A foglalkozás során természetesen anyagokat használnak fel és a szütyők is újrahasznosított anyagból készülnek. Egy kedves kirakó játék, ami segít a formák, színek, irányok felismerésében, megfigyelő készség fejlesztéséhez, szem-kéz koordináció gyakorlásában.



 

 

Nagy Marcus  „Mindent, amit tudok, vagy amit tudnom érdemes, azt a gyerekektől tanultam. Más a súlya a dolgoknak onnan, ahonnan ők nézik, és nem is fáj az ember háta annyira, ha lehajol odáig; minden más, ami ezen fölül van, csak buta játék. A felnőttekkel túl sok buta játékot játszom, ezért ha végre derékig érőek között vagyok, fellélegzek, és pihenek.”
Szívből remélem, hogy sok hozzá hasonló pedagógus van még, akinek így csillog a szeme, ha gyerekekkel foglalkozik, Aki ilyen tiszta szívvel fordul a gyermekek felé. Marcit szeretném kétheti rendszerességgel vendégül látni. Már látom is magam előtt, ahogy a napsugaras délután a szülők nyugodtan hátradőlnek és csak figyelniük kell, ahogy a gyerekek önfeledtem mókáznak az óvóbácsival. Tervezünk egy „irányított csavargást” is egy kis városismereti játékkal. Továbbá közös csoportjátékokat, zenélést, hangszeres foglalkozásokat, bábozást.


Barcsi Diána(MOME- textiltervező művész - nyomott anyag)
„Régóta dédelgetett álmom, hogy olyan gyerekjátékokat készítsek, amelyek mintázatukkal segítik elő, hogy a gyerekek megismerkedjenek népművészeti kincseinkkel. Így, mintegy "isteni szikraként" jött a gondolat, hogy matyó legénykét készítsek, természetesen Bimba módra. A foglalkozásokon pólót lehet majd szitálni. Mindenki hoz otthonról pólót. Anyukák matyó mintásat, gyerekek állatkásat készíthetnek el, Dia irányításával.


                                                                                                  

                                                                                                         

Steiner Lídia
„Rajzolok, amióta az eszemet tudom. A kislányom születése volt az, ami rádöbbentett, mennyire fontos számomra a kreativitás ahhoz, hogy teljesnek érezzem az életem. A mindennapok inspirálnak. Szeretem megragadni azokat az egyszerű, örömteli pillanatokat, amiket jó lenne meglátni és megélni a maguk teljességében, ahogy a gyerekek teszik.”
Lídia kis illusztrációkat fog készíteni a gyerkekkel és lehetőségük lesz kitűzőt is készíteni, egy-egy rajzból.

Mounier Noémi
„ A gyerek környezete legyen kreatív, természetes, dekoratív és fantáziadús.”
Noéminek egy nagyon színes blogja van, teles tele remek, “kis pénzből” is előállítható ötletekkel, amiket a gyerekekkel közösen, vagy nekik lehet készíteni. Olyan ötletek, melyek láttán, az ember oda csap a fejéhez, hogy: Tényleg, hogy nekem ez miért nem jutott eszembe!? Neki is van egy kislánya és már útban van a következő gyermeke is, ezért tudja, hogy mivel lehet a gyerekeket lekötni, úgy hogy még jó móka is legyen.

Bagó Zoltánné Natália
„Az évszakokkal változom rendszeresen. Tavasszal virágformát öltök. Nyáron Játszóházban, táborokban gyermekekkel alkotok. Ősszel szorgos Tündérekkel gyümölcsöt raktározok. Télen mézeskalácsot sütök, csokoládét keverek.”
Népi játszóházat fog tartani természetes anyagokból. (Pl: bőr, csuhé, vessző…)

 

Hunyadi Nóra
„Nyughatatlan, keresem az újat, a szépet, a szeretnivalót. Fontosak a művészetek és a hagyományok számomra, a népi kultúra, a családi értékek, a közösségi alkalmak, egy jó beszélgetés, egy ölelés.”
Nórával gyöngyöt lehet majd fűzni és mi másra vágyna egy kislány, minthogy saját ékszert készítsen magának és az anyukájának.

 

 Szerényi Kata
„Sokszor van az, hogy a saját gyerekemnek olvasok, bábozok, mutatok valamit és már hipp-hopp ott vannak többen is és érdeklődve figyelnek.”

Kata mindenféle kreatív dolgot fog csinálni a gyerekekkel, bármit, ami papírból lehetséges.

 

 

Nagy Diána  ( MOME - grafikus )
A  gyerekekkel papírhajtogatást fog csinálni, ami úgy zajlik, hogy egy meghajtott ívből csinálnak egy egyszerű pop-up oldalt, békafejet, házat és utána a gyerekek kiszínezhetik, rajzolhatnak rá.
A második foglalkozáson pedig, egy  eleve illusztrált papírállatkák fognak csinálni, amit össze lehet hajtogatni.

 

Futterer Juci
„Az alkotási vágy vezérel az, hogy valami újat hozzak létre. Valami olyat, amit eddig soha senki nem csinált. Egy ideig mindegy volt, hogy milyen eszközzel vagy technikával teszem ezt, csak az utóbbi 3-4 évben találtam rá a textilre és az újrahasznosításra. A foglalkozásokon, szakkörökön is az a célom, hogy újdonságot és egy másik nézőpontot mutassak a résztvevőknek, legyenek felnőttek vagy gyerekek”


A kávézóban, minden nap friss muffinokkal és cupcakek-ekkel várjuk a vendégeket, amiket a gyerekek imádnak. Mindig kitalálok valami újdonságot a díszítés terén, ezért tervezem, hogy ünnepek előtt rendszeresen tartok egy –egy nagy közös cupcake-díszítő délutánt, ahol  gyerekek és szüleik is kedvükre díszíthetik a sütemények, amit végül haza is vihetnek.

 

fotó:pinterest

Ebben az évben, 20-30 programot tervezünk, amelyeknek az időtartama 2-3 óra. Egy-egy foglalkozáson kb .10-12 fő tud részt venni, ezért regisztráció szükséges lesz. További részletek hamarosan...

Ha Te vagy ismersz olyat aki, szívesen csinálna valami felnőttes foglalkozást....(elvégre jön a sok izgi tv műsor, mint a foci vb,/ mármint eb:)/ olimpia....) jelentkezz bátran: info@pottyosbogrekavezo.hu

Küldj rövid bemutatkozást.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://pottyosbogrekavezo.blog.hu/api/trackback/id/tr154474084

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása